perengblomstable.com © 2008 

 

 

Historia

Travet har funnits i generationer i min familj. Det började med min farfar Bengt Engblom som på 1960-talet var en av de drivande krafterna bakom bildandet av Östergötlands Travsällskap och byggandet av Mantorps travbana. Min far Raoul Engblom började som amatör på Mantorp. Nu har pappa proffslicens på Axevalla och tränar Åke Svanstedts ettåringar. Själv var jag inte alls så travintresserad från början, jag tänkte faktiskt bli ekonom så jag läste ekonomisk linje. Men hästarna tog snart över så direkt efter avslutad gymnasieutbildning drog jag till USA och Jimmy Takter. Där kom jag att stanna i hela 5 år.

 

De första två åren hos Jimmy arbetade jag som hästskötare då jag bla passade hästar som Moni Maker och Raffaello Ambrosio. Under de tre följande åren arbetade jag som second trainer. Jimmy gav mig verkligen chansen och jag fick driva en egen filial i Kanada med hästar som Kadabra, Ken Warkentin, Tom Ridge och Solveig. Där vann jag flera storlopp bla Breeders Crown, Canadian Trotting Classic -02, Elegantimage -03, Campbellville och Oakville -04.

 

I oktober 2004 gav jag mig hemåt mot Sverige igen och gick aspirantkursen på Wången. Kort därefter började jag som försteman på Stall Tilly under Torbjörn Jansson och under åren 2006-2007 var jag privattränare åt Stall Tilly. Tillsammans firade vi framgångar med hästar som Helene Tilly, Ivory Tilly och First Tilly.

 

Under våren 2008 var jag en kort sejour hos Scuderia Trio i Italien. Ett stall med mycket fina hästar men familjen trivdes inte med livet i Italien så vi flyttade hem igen. Hos Scuderia Trio tränade jag bl a Lory Trio och Impetuoso Trio.

 

Nu

har jag dragit igång som publiktränare med Solvalla som hemmabana. Med mig arbetar min fru Heléne och vartefter stallet fylls på så knyter vi också till oss unga och ambitiösa tjejer och killar.